Je libo video generované umělou inteligencí? Vyzkoušejte třeba Kaiber!

Kategorie: Blog Zveřejněno: středa 23. srpen 2023 Napsal Kamil Kopecký Vytisknout E-mail

V posledních měsících se s příchodem pokročilých forem generativní umělé inteligence stala populárními také animovaná videa, která jsou vytvořena na základě konkrétní grafické předlohy (třeba naší fotografie či videa). V dnešním textu si představíme jeden z mnoha nástrojů, který tvorbu těchto videí umožňují. 

Kaiber (www.kaiber.ai) je online nástroj, který umožňuje s podporou umělé inteligence generovat zajímavá animovaná videa, která vycházejí z vaší obrazové předlohy (např. fotografie, ale také videa). Jeho ovládání je velmi jednoduché - nejdříve do dané služby nahrajeme grafický soubor (fotografii, obrázek) či zdrojové video, ze kterého chceme výsledné video vytvořit. Poté zvolíme prostřednictvím promptu obsah videa a grafický styl, zadáme délku videa ve vteřinách, nastavíme, jakým způsobem se má ve videu pohybovat kamera (tj. zda má být na jednom místě, případně kterým směrem se má pohybovat), a zvolíme typ generování videa (lower -> wild… čím vyšší číslo, tím je video více spektakulátní :-)). Jakmile vše nastavíme, Kaiber nám začne generovat video, které si potom můžeme stáhnout a dále jej využívat.

Ukázka: Prompt: Man in the forest (evolve=6, 20 sekund, styl graffiti, bez pohybu kamery)

Kaiber také umožňuje generovat videa v tzv. bumerang stylu (tj. od své poloviny se video začne generovat pozpátku a vytvoří se smyčka). Nabízí i další další funkce, umožňuje např. vytvořit více vzájemně propojených storyboardů, které na sebe začnou navazovat, s jeho pomocí můžeme generovat videa ve vysokém rozlišení atd.

K zajímavým funkcím patří také audioreaktivita, tj. video dokáže vizuálně reagovat na zvuk, který hraje v pozadí. To se hodí např. při generování různých hudebních videoklipů. Jen pro zajímavost, Kaiber spolupracuje s např. s kapelou Linkin Park a některé jejich videoklipy vznikly právě s podporou této technologie.

Kaiber je placená služba - pomocí předplatného si kupujete virtuální kredit, které utrácíte při generování obsahu. Nejlevnější předplatné vás vyjde na 5 dolarů měsíčně, za které získáte 300 kreditů. Na otestování možností programu určitě doporučuji tuto velmi malou investici. :-) Hodně zdaru!

Líbil se vám tento text? Pak podpořte jeho tvůrce a kupte mu kafe!

Zobrazení: 4472
Hodnocení článku:
Hodnocení: 5 z 5. Celkem 2 hlasů